Ciepłe dania w już każdej Żabce

1 dzień temu

Apetyczność oferty gastronomicznej Żabki podkreśla wystrój sklepu, w którym uruchomiono ostatni piec – nowoczesny, z przyciągającymi wzrok neonami. Został wyposażony w funkcjonalną strefę samoobsługową, umożliwiająca szybkie podgrzewanie dań błyskawicznych. Punkt może się również pochwalić rozbudowaną strefą kawową. Dzięki witrynie grzewczej burgery i inne produkty z oferty Żabka Menu pozostają ciepłe choćby przez kilkadziesiąt minut, co pozwala na szybszą obsługę klientów.

Rewolucja gastronomiczna, którą rozpoczęliśmy w 2022 roku, by uczynić street food dostępnym dla wszystkich, ma właśnie swój symboliczny finał. To kolejny istotny krok w realizacji naszej strategii, by być jeszcze bliżej klientów i lepiej odpowiadać na ich codzienne potrzeby. Z myślą o ich wygodzie nieustannie rozwijamy ofertę gastronomiczną dostępną w sklepach, wprowadzając nowatorskie rozwiązania – jak choćby zakończony dziś proces wyposażania placówek w nowoczesne piece gastronomiczne czy poszerzanie Żabka Menu o nowe propozycje w sprawdzonej jakości i przystępnej cenie – mówi Adam Manikowski, CEO jednostki biznesowej Żabka Polska.

Żabkowe rewolucje

W ostatnich latach wiele sklepów przeszło prawdziwą metamorfozę – jak punkt w poznańskiej galerii handlowej Avenida, gdzie powstała największa jak dotąd strefa gastronomiczna z miejscem do siedzenia, dodatkowymi elementami samoobsługi i nowym, rozbudowanym asortymentem. Na wyróżnienie zasługuje także lokal w prestiżowej lokalizacji przy ul. Moliera w Warszawie, który został wyposażony w strefę, w której goście mogą odpocząć, delektując się ciepłymi posiłkami czy aromatyczną kawą.

Na imprezę pizza, na śniadanie… tosty

Sieć nieustannie rozwija Żabka Menu, regularnie zaskakując klientów nowymi smakami. Niedawno wprowadziła ofertę śniadaniową, w której można znaleźć m.in. tosty z szynką i ciągnącym się serem gouda czy panini z jajecznicą i chrupiącym boczkiem. Dla miłośników klasyki przed majówką Menu rozszerzono o Grillbox – prosty, a zarazem apetyczny zestaw z kiełbasą i bułką, serwowany z różnymi sosami, np. ketchupem. Menu wzbogaciła również produkowana we Włoszech Pinsa Italiana, dostępna w dwóch wariantach: z pesto bazyliowym oraz z kiełbasą salsiccia i czerwoną cebulą.

Źródło: mat. prasowe

Idź do oryginalnego materiału